ماه اکتبر بهطور تاریخی بهعنوان یک ماه صعودی برای بازار کریپتو شناخته میشود و به همین دلیل، به آن «Uptober» نیز میگویند.
اما اکتبر امسال با نوسانات زیادی آغاز شده؛ زیرا تنشهای ژئوپلیتیکی بین ایران و اسرائیل شدت گرفته است. این تنشها تأثیرات قابلتوجهی بر بازارهای جهانی، بهویژه ارزهای دیجیتال گذاشته است.
در تاریخ یکم اکتبر، ایران حمله موشکی گستردهای به اسرائیل انجام داد که منجر به ایجاد وضعیت عدمقطعیت در بازارهای جهانی، بهخصوص در بازار ارزهای دیجیتال شد.
قیمت بیتکوین به کمتر از ۶۰۲۰۰ دلار سقوط کرد که نشاندهنده یک افت ۶ درصدی نسبت به اوج قبلی خود یعنی ۶۴۰۰۰ دلار بود.
این نوسانات باعث لیکویید شدن گسترده موقعیتهای معاملاتی در بازار شد. به گزارش پلتفرم تحلیلی کوینگلس (Coinglass)، میزان لیکوییدیشنها در ۲۴ ساعت گذشته به بیش از ۵۲۳ میلیون دلار رسید.
پوزیشنهای لانگ بیشترین آسیب را متحمل شدند، به طوری که ۴۵۱ میلیون دلار از این معاملات لیکویید شد. در همین راستا، ۱۵۴٬۰۱۱ معاملهگر با لیکویید شدن پوزیشنهای خود مواجه شدند که بزرگترین سفارش لیکوییدشده، مربوط به جفت ارز معاملاتی BTCUSDT به ارزش ۱۲٫۶۶ میلیون دلار در بایننس بود.
در میان این تحولات، صندوقهای سرمایهگذاری بیتکوین نیز خروجی سرمایه قابلتوجهی را ثبت کردند. در این میان، صندوق ETF فیدلیتی (Fidelity) با ۱۴۴٫۶۷ میلیون دلار، بیشترین خروج را تجربه کرد. در مقابل، صندوق بلکراک (BlackRock) برخلاف دیگر صندوقها، ۴۰٫۸۴ میلیون دلار ورودی داشت.
علاوه بر این، شاخص ترس و طمع کریپتو بهدلیل این تحولات از سطح خنثی (۵۰) به سطح ترس (۴۲) کاهش یافته است. این تغییر نشاندهنده حساسیت بازار به تحولات ژئوپلیتیکی و تأثیرگذاری این رویدادها بر رفتار سرمایهگذاران است.
با وجود این ریزش شدید، برخی از کارشناسان به آینده بیتکوین امیدوار هستند و معتقدند که این ارز دیجیتال پس از اتمام بحرانهای ژئوپلیتیکی میتواند بهبود یابد.
غول مالی بلکراک نیز در گزارش اخیر خود، بیتکوین را بهعنوان یک پناهگاه امن در زمان بحران معرفی کرده است.
به گزارش رسانه رمز ارزنیوز