بر اساس گزارشهای منتشرشده، رخدادهای امنیتی مختلف از جمله کلاهبرداریهای خروج ناگهانی (Exit Scams)، حملات وام سریع (Flash Loan Attacks) و سوءاستفاده از آسیبپذیریها (Exploits)، مجموع زیان بازار رمزارزها در ماه اکتبر را به حدود ۱۲۹.۶ میلیون دلار رسانده است.
به گزارش شرکت امنیت بلاکچین سرتیک (CertiK)، کلاهبرداریهای خروج ناگهانی باعث زیان ۱.۲ میلیون دلاری و حملات وام سریع نیز منجر به ایجاد خسارتی به ارزش ۱.۵ میلیون دلار در بازار رمزارز شدهاند.
در این میان، سوءاستفاده از آسیبپذیریها بیشترین میزان زیان را به همراه داشته و بیش از ۱۲۷ میلیون دلار دارایی از این طریق از دست رفته است.
بزرگترین رخداد امنیتی ماه اکتبر مربوط به پروتکل وامدهی رادﯾﺎنت کپیتال (Radiant Capital) بود که بیش از ۵۰ میلیون دلار زیان دید. در جایگاه دوم، حمله فیشینگ به یک نهنگ قرار دارد که منجر به از دست رفتن ۳۶ میلیون دلار شد و در جایگاه سوم، هک صرافی رمزارز ام۲ (M۲) با زیان ۱۳ میلیون دلاری قرار گرفت.
زیان ۱۲۷ میلیون دلاری ماه اکتبر نسبت به زیان ۱۲۳.۴ میلیون دلاری سپتامبر، افزایشی ۲.۹۱ درصدی داشته است؛ با این حال، این رقم همچنان ۶۰ درصد کمتر از زیان ۳۲۴.۷ میلیون دلاری مربوط به وقایع امنیتی ماه می ۲۰۲۴ است.
همانطور که ذکر شد، حادثه رادﯾﺎنت کپیتال بزرگترین رخداد ماه گذشته بود. در ۱۶ اکتبر، این پروتکل وامدهی پس از نقض امنیت در بیانبی چین (BNB Chain) و آربیتروم (Arbitrum)، فعالیت بازارهای خود را متوقف کرد.
هکر با دسترسی به کلیدهای خصوصی و قراردادهای هوشمند پروتکل، بیش از ۵۰ میلیون دلار دارایی دیجیتال را سرقت کرد.
تیم رادﯾﺎنت کپیتال در ادامه اعلام کرد که هکر از طریق بدافزار به دستگاههای حداقل سه توسعهدهنده اصلی دسترسی پیدا کرده است. این پروتکل در اول نوامبر اعلام کرد که بازارهای وامدهی اتریوم را پس از این هک مجدداً فعال کرده و تغییراتی را در سیستمهای امنیتی خود اعمال کرده است.
به گزارش رسانه رمز ارزنیوز