1. Home
  2. ارز دیجیتال
  3. شکایت جنجالی FTX از بایننس و ژائو؛ نبردی جدید بر سر ۱.۸ میلیارد دلار!

شکایت جنجالی FTX از بایننس و ژائو؛ نبردی جدید بر سر ۱.۸ میلیارد دلار!

صرافی ورشکسته اف‌تی‌ایکس (FTX) در تلاش است تا ۱.۸ میلیارد دلار از بایننس و چانگ‌پنگ ژائو (مدیرعامل سابق بایننس) پس بگیرد.

این صرافی که حدود دو سال پیش ورشکست شد، قصد دارد مبالغی را که ادعا می‌کند توسط سم بنکمن-فرید (SBF)، مدیرعامل سابق اف‌تی‌ایکس، کلاهبرداری شده است، بازیابی کند.

در شکایت اخیر، اف‌تی‌ایکس ادعا کرده که در جولای ۲۰۲۱، بنکمن-فرید مبلغ ۱.۷۶ میلیارد دلار در قالب توکن‌های اف‌تی‌ایکس (FTT)، بایننس کوین (BNB) و دلار بایننس (BUSD) به بایننس، مدیران آن و چانگ‌پنگ ژائو ارسال کرده است.

در شکایت تنظیم شده، ادعا شده که اف‌تی‌ایکس و آلامدا ریسرچ (Alameda Research) ممکن است از ابتدا ورشکسته بوده‌ و قطعاً تا اوایل سال ۲۰۲۱ دچار ورشکستگی مالی در ترازنامه خود شده‌اند.

این ورشکستگی باعث شده که انتقال‌های انجام‌شده از سوی آنها به عنوان کلاهبرداری تلقی شود. به عبارت دیگر، چون این دو شرکت از نظر مالی قادر به پوشش بدهی‌های خود نبوده‌اند، انتقال دارایی‌ها به دیگران (مثل بایننس) به عنوان یک عمل غیرقانونی و تقلبی در نظر گرفته می‌شود.

این صرافی همچنین به شواهدی اشاره کرده که نشان می‌دهد چانگ‌پنگ ژائو با انتشار توییت‌های گمراه‌کننده، باعث تسریع در فروپاشی اف‌تی‌ایکس شده است.

در نوامبر ۲۰۲۲، ژائو اعلام کرد که بایننس قصد دارد کل ذخایر توکن FTT خود را که در آن زمان حدود ۵۳۰ میلیون دلار ارزش داشت، بفروشد. این اقدام موجب شروع برداشت‌های گسترده از اف‌تی‌ایکس و در نهایت ورشکستگی این صرافی شد.

در پی این بحران، رهبری جدید اف‌تی‌ایکس اقدامات قانونی مختلفی را علیه شرکای سابق و سرمایه‌گذاران این صرافی آغاز کرده است. در همین راستا، اخیراً این صرافی در یک اختلاف حقوقی با بای‌بیت (Bybit) به توافق رسید و قرار است ۲۲۸ میلیون دلار دریافت کند.

علاوه بر این‌ها، شرکت آلامدا ریسرچ شکایتی به ارزش ۹۰ میلیون دلار را علیه الکساندر ایوانوف، بنیان‌گذار ویوز (Waves)، تنظیم کرده است. این شکایت بخشی از استراتژی حقوقی آلامدا برای بازیابی دارایی‌های رمزارزی خود است.

بر اساس مدارک دادگاه، آلامدا در مارس ۲۰۲۲ حدود ۸۰ میلیون دلار به‌صورت تتر (USDT) و یو‌اس‌دی کوین (USDC) به یک پروتکل نقدینگی غیرمتمرکز مبتنی بر ویوز، به نام Vires.Finance واریز کرده است.

به گزارش رسانه رمز ارزنیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *